InloggenGebruikersnaamWachtwoord
Log me automatisch in bij elk bezoek    
Registreer
Registreer
Zoeken
Zoeken
Log in om je privé berichten te bekijken
Log in om je privé berichten te bekijken
Digitale TV - Forum index » TV Vlaanderen
TV Vlaanderen
 
Zenderaanbod
 Zenderaanbod 

Wat is nodig?
 Wat is nodig? 

Wat kost het?
 Wat kost het? 

Installatie
 Installatie 

Digitale TV - Forum index  Digitale TV - Forum index
TV Vlaanderen  TV Vlaanderen
Grote schotel gebruiken, HD zenders ontvangen  Grote schotel gebruiken, HD zenders ontvangen
Dit forum is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten of onderwerpen is niet mogelijk   Dit onderwerp is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten is niet mogelijk Ga naar pagina 1, 2  Volgende Vertel een vriend of kennis over dit onderwerp
Grote schotel gebruiken, HD zenders ontvangen
Auteur Bericht
louwe46



Geregistreerd op: 29-1-2013
Berichten: 8

Bericht Gepost op: Wo 20 Feb. 2013 - 12:11 
   Onderwerp: Grote schotel gebruiken, HD zenders ontvangen
Vertel een vriend of kennis over dit onderwerp Reageer met quote

Beste.

ik heb nu een wonig met een grote schotel , waar men vroeger naar de duitse zenders mee keek , ik heb dat huis gekocht en wil die zelfde schotel gebruiken , omdat die wel een stuk groter is dan die van TV-VL , en ook omdat die goed staat gemonteerd op het huis.

ik kan nu veel zenders ontvangen , tv 1 enz , ook de nederlandse zenders , maar geen tv-Orange bvb , en geen Vlaamse en Nederlandse HD zenders.

Moet ik nu die Dubbele kop aankoppelen aan die schotel , en dan met twee coaxkabel naar beneden komen , kan iemand mij daar raad over geven.

Ik zou het fijn vinden als iemand mij zou kunnen helpen.
ik woon wel in spanje , streek tarragona
mvgv
louwe
Naar boven Naar onderkant van pagina
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
xopotl



Geregistreerd op: 14-7-2006
Berichten: 179

Bericht Gepost op: Wo 20 Feb. 2013 - 13:45 
   Onderwerp: Re: Grote schotel gebruiken, HD zenders ontvangen
Vertel een vriend of kennis over dit onderwerp Reageer met quote

Ik woon niet in Spanje dus kan je ook niet ter plaatse komen helpen. Maar inderdaad, je hebt een dubbele LNB nodig. De Duitsers zitten namelijk op Astra 19.2 en de Vlaamse en NL HD zenders op Astra 23.5. De beste oplossing volgens mij is gewoon een technieker laten komen en hem duidelijk maken wat jouw wensen zijn.
Naar boven Naar onderkant van pagina
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
janneke dust



Geregistreerd op: 29-6-2010
Berichten: 33
Woonplaats: Wezembeek-Oppem

Bericht Gepost op: Wo 20 Feb. 2013 - 16:49 
   Onderwerp: Re: Grote schotel gebruiken, HD zenders ontvangen
Vertel een vriend of kennis over dit onderwerp Reageer met quote

OM in spanje TV-Vlaanderen te ontvangen heb je een schotel van 1,10m of groter nodig. Je hebt ook een HD ontvanger nodig zelfs om een aantal zenders in SD te ontvangen op astra3.
Dan heb je nog een duo LNB voor astra1(19.2°E) en ASTRA3 (23.5°E) nodig. Als je de DUO LNB met de hals astra1 vastzet en de bestaande kabel erop aansluit zou je beide satellieten moeten kunnen ontvangen. In die duo LNB zit ook een switch ingebouwd om te schakelen tussen de 2 satellieten.
In uw sat ontvanger moet je dit dan ook instellen.
Deseqc 1 of a voor ASTRA1 (19.2°E)
Deseqc 2 of B voor ASTRA3 (23.5°E)

Er bestaan ook twin DUO LNB's. hierop kan je 2 kabels aansluiten en wordt meestal gebruik voor een twin sat ontvanger daarmee kan je een TV kanaal opnemen en naar een andere zender kijken.

Er bestaan ook quad DUO LNB's. Hierop kan je 4 kabels aansluiten en wrdt gebruikt voor 2 twin sat ontvangers f 4 gewone sat ontvangers
Naar boven Naar onderkant van pagina
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
louwe46



Geregistreerd op: 29-1-2013
Berichten: 8

Bericht Gepost op: Wo 20 Feb. 2013 - 17:20 
   Onderwerp: Re: Grote schotel gebruiken, HD zenders ontvangen
Vertel een vriend of kennis over dit onderwerp Reageer met quote

Janneke Dust

hartelijk dank voor je antwoord.

Ik heb een HD pakket gekocht met een HD recorder van TV Vlaanderen ,
ook met antenne bijgeleverd .
http://webshop.tv-vlaanderen.be/nl/complete-sets/complete-sets/tv-vlaanderen-webshop-complete-hd-set-met-recorder

Heb de schotel van tv vl niet gebruik , omdat er hier een grotere schotel op het huis stond.

Als ik het goed begrijp zou ik die twin DUO LNB's ( van tv vL met twee kabels moeten instaleren op de bestaande schotel . Heb ik het goed voor.

De schotel die nu op mijn huis staat zal ik even nazien wat voor geval dit is en ik laat het U weten.

mvg
louwe46
Naar boven Naar onderkant van pagina
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
janneke dust



Geregistreerd op: 29-6-2010
Berichten: 33
Woonplaats: Wezembeek-Oppem

Bericht Gepost op: Wo 20 Feb. 2013 - 18:54 
   Onderwerp: Re: Grote schotel gebruiken, HD zenders ontvangen
Vertel een vriend of kennis over dit onderwerp Reageer met quote

Die M7 DSR8141 is een twin HD sat ontvanger. Als je een TV kanaal wil opnemen en kijken naar een ander kanaal dan heb je 2 kabels nodig tussen uw LNB en de ontvanger. Je kan ook werken met 1 kabel maar dan kan je niet kijken naar een ander programma terwijl ge iets opneemt.
Je zal ook moeten kijken of je de twin DUO LNB kan bevestigen op uw oude schotel want soms is de houder voor een LNB te dik voor een DUO LNB.
Naar boven Naar onderkant van pagina
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
master-magic



Geregistreerd op: 6-10-2005
Berichten: 2952
Woonplaats: Oost-vl Gent

Bericht Gepost op: Do 21 Feb. 2013 - 0:47 
   Onderwerp: Re: Grote schotel gebruiken, HD zenders ontvangen
Vertel een vriend of kennis over dit onderwerp Reageer met quote

die duo lnb's van Tv Vlaanderen werken toch maar enkel op de groote van schotel die is meegeleverd????
grotere schotels werken ze niet goed mee,signaal problemen omdat die TVV duo lnb's zijn aangepast voor hun schotels.
dus denk dat je zal nieuwe duo lnb mogen kopen voor je grote schotel die geschikt is ook.
als het een triax schotel is bestaan er aangepaste beugels voor 2 of meer lnb's op te zetten.
Naar boven Naar onderkant van pagina
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
louwe46



Geregistreerd op: 29-1-2013
Berichten: 8

Bericht Gepost op: Ma 25 Feb. 2013 - 14:10 
   Onderwerp: Re: Grote schotel gebruiken, HD zenders ontvangen
Vertel een vriend of kennis over dit onderwerp Reageer met quote

Hallo , ik heb de afmeting van de bestaande schotel een nagetrokken , het is een echostar met een doorsnee van 123 cm met één kop , zou het raadzaam zijn daar verder in te investeren voor een dubele kop....enz.

Ik zal even kijken om een foto te laten zien.

graag uw mening van de specialisten.
Dank U wel
mvg
Naar boven Naar onderkant van pagina
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
master-magic



Geregistreerd op: 6-10-2005
Berichten: 2952
Woonplaats: Oost-vl Gent

Bericht Gepost op: Ma 25 Feb. 2013 - 18:21 
   Onderwerp: Re: Grote schotel gebruiken, HD zenders ontvangen
Vertel een vriend of kennis over dit onderwerp Reageer met quote

die schotel kan niet overweg met een duo lnb,
die zijn voor max schotel groote van rond de 64 cm doorsnede en uw schotel is er officieel 120 cm,
heb al gezocht in google en zie nergens direct een melding van die schotel met meerdere lnb's,
wel met een Stab systeem om je schotel draaibaar te maken.
Naar boven Naar onderkant van pagina
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
janneke dust



Geregistreerd op: 29-6-2010
Berichten: 33
Woonplaats: Wezembeek-Oppem

Bericht Gepost op: Ma 25 Feb. 2013 - 19:18 
   Onderwerp: Re: Grote schotel gebruiken, HD zenders ontvangen
Vertel een vriend of kennis over dit onderwerp Reageer met quote

Volgende link geeft een uitleg waarom een DUO LNB problemen zou geven op een grote schotel.
http://www.sat4all.com/forums/topic/317242-duo-lnb%E2%80%99s-voor-welke-schotel-en-voor-welke-satellieten/
Naar boven Naar onderkant van pagina
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
louwe46



Geregistreerd op: 29-1-2013
Berichten: 8

Bericht Gepost op: Za 02 Mrt. 2013 - 15:35 
   Onderwerp: Re: Grote schotel gebruiken, HD zenders ontvangen
Vertel een vriend of kennis over dit onderwerp Reageer met quote

Hier een foto van de schotel.
http://www.mijnalbum.nl/Foto-ZBJG3ZST-D.jpg

mvg
Louwe 46
Naar boven Naar onderkant van pagina
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
janneke dust



Geregistreerd op: 29-6-2010
Berichten: 33
Woonplaats: Wezembeek-Oppem

Bericht Gepost op: Za 02 Mrt. 2013 - 16:25 
   Onderwerp: Re: Grote schotel gebruiken, HD zenders ontvangen
Vertel een vriend of kennis over dit onderwerp Reageer met quote

Is dat geen schotel met motor? Dan heb je toch maar 1 LNB nodig want de schotel kan dan draaien en de elevatie instellen per satelliet.
Naar boven Naar onderkant van pagina
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
« Vorig onderwerp - Volgend onderwerp »
Weergave berichten vanaf:     Sorteer berichten:  
Dit forum is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten of onderwerpen is niet mogelijk   Dit onderwerp is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten is niet mogelijk Ga naar pagina 1, 2  Volgende Vertel een vriend of kennis over dit onderwerp
Digitale TV - Forum index  Digitale TV - Forum index
TV Vlaanderen  TV Vlaanderen
Grote schotel gebruiken, HD zenders ontvangen  Grote schotel gebruiken, HD zenders ontvangen
Klik hier voor de andere onderwerpen over TV Vlaanderen
Pagina 1 van 2
Tijden zijn in GMT + 1 uur

 
Ga naar:  


 
 
Powered by phpBB Group © 2001, 2005
iCGstation by Ray - iOptional © 2003, 2004
Copyright © 2009 iDTV website