Fl@sh-info van de iDTV website

Interactieve TV-gids
Waarborg Cabletuner ...
Prijzen Belgacom TV
Voetbal

Voor het volledige artikel
klik op het onderwerp

Verbergen
Wat is iDTV?

Welkom bezoeker. Wilt u naar het forum of wilt u de nieuwsberichten lezen?

Digitale TV
Meer info
Belgacom TV

INDI

Telenet Digital TV

TV Vlaanderen

Prime
Snel zoeken

Gebruik een trefwoord om te vinden wat u zoekt
  Uitgebreid zoeken
Informatie
XML-RSS bestanden  RSS-feed
Het laatste nieuws en tips over digitale televisie toevoegen aan Google Homepage of Google Reader

Het laatste nieuws en tips over digitale televisie toevoegen aan My Yahoo
Privacyverklaring
E-mail een kennis
Contactinformatie

memo: voor snelle beslissers
Interactieve Digitale TV - iDTV - Interactief en Digitaal
- Hoe werkt dat?
interactieve-digitale-tv.be - iDTV

Waarom digitale televisie

Waarom digitale televisie

Digitale televisie is een nieuwe vorm van televisiekijken, want in het digitale tijdperk doet u méér met uw televisie. U kijkt echt naar wat u wilt wanneer u wilt. U kiest immers uit een rijker zenderaanbod. U kunt tevens de kwaliteit van digitaal beeld en geluid ervaren. Bovendien gaat het niet alleen om een verrijkte kijkervaring, maar ook om actief deelnemen, spelen, mailen... Zo staat interactieve digitale televisie voor vrijheid, ontspanning en interactiviteit.

Hoe werkt dat?

Digitale televisie (DTV) betekent concreet dat het TV-signaal, dat vroeger enkel via analoge weg getransporteerd werd, voortaan digitaal in de huiskamer komt. Een betere geluidskwaliteit is mogelijk en er is ruimte voor meer zenders dankzij de digitale signaaloverdracht. Analoge TV is namelijk gevoeliger voor storingen, waardoor de frequenties van de verschillende zenders relatief ver uit elkaar moeten liggen. Digitale TV is een stuk minder kwetsbaar, zodat de frequenties veel dichter bijeen kunnen liggen. Ook het digitale signaal op zich is een flink stuk compacter dan het analoog signaal. Hoe compact zo'n digitaal signaal precies is, hangt af van de compressie die de kabeluitbaters toepassen. Hoe meer compressie, hoe meer digitale zenders er op de kabel kunnen, maar hoe minder goed de beeldkwaliteit zal zijn. Men moet dus de afweging maken tussen de best mogelijke beeldkwaliteit en het maximaal aantal beschikbare zenders.

Meer Keuze

U krijgt meer zenders en dus meer keuze. Bovendien kunt u het basisaanbod uitbreiden met extra tv-kanalen met sport, film, documentaires, kinderprogramma’s, lifestyle, nieuws enzovoort.

Digitaal beeld en geluid

De kwaliteit van het TV-beeld en van het geluid worden verbeterd door digitale televisie. Alle signalen worden digitaal tot in de huiskamer gebracht, wat de beeld- en geluidskwaliteit duidelijk ten goede komt. Of je nu naar Finding Nemo kijkt of naar de Negende van Beethoven luistert, je geniet met volle teugen.

Controle en comfort

Met digitale televisie kan u kijken naar wat u wilt, wanneer u wilt. Bovendien kan u op elk moment de interactieve TV-Gids® raadplegen, u kan films huren met een druk op de knop, en u kunt programma’s van de omroepen opvragen en bekijken wanneer u wenst.

Interactiviteit

Een interactieve digitale televisie-kijker zal interactief kunnen meespelen met TV-programma’s (spelletjes, quizzen) en krijgt via zijn TV toegang tot de nieuwste vormen van communicatie: e-mail, SMS en chat.

Ontdek zelf de voordelen

Ontdek hier de TV-Gids

Wat is nodig?

Informatie vinden via TV-sites

Verder: maak uw keuze links in het menu 'Digitale TV' of druk bovenaan in de menubalk op 'Informatie'

Info i.v.m. ITV - DTV - iDTV - INDI - TV Vlaanderen - Telenet Digital TV - Belgacom TV
Interactieve Digitale TV - iDTV - Interactief en Digitaal
- Ontdek de voordelen
interactieve-digitale-tv.be - iDTV

Wat is digitale TV?

Met digitale TV of DTV haalt u in de eerste plaats digitaal beeld en geluid in uw huiskamer. U krijgt al uw vertrouwde zenders en een hele reeks nieuwe in superieure digitale kwaliteit. Bij deze digitale zenders hoort onder meer ook een digitale TV-gids met een volledig overzicht van alle programma's op alle zenders voor de komende dagen, steeds bijgewerkt en met de juiste informatie. Om digitale televisie te kijken hoeft u geen nieuw TV-toestel te kopen enkel een settopbox installeren is voldoende.

Wat is interactieve TV?

Interactieve televisie of iDTV gaat verder dan digitale TV. U kunt zelf meespelen met uw favoriete TV-kwis, of achtergrondinformatie opvragen bij uw lievelingsserie. En dat is nog niet alles. Om een film te huren moet u voortaan niet meer naar de videotheek. Met een druk op de knop haalt u uw favoriete film direct op uw TV. Ook shoppen, mailen en bankieren kan vanuit uw luie zetel.

Ervaar de kwaliteit van digitaal beeld en geluid

U geniet echt van wat u ziet en hoort. Het beeld op uw TV-scherm is kleurrijk, haarscherp en realistisch, vergelijkbaar met een DVD. Het digitale geluid stroomt in Dolby Surround de huiskamer binnen en brengt u middenin de actie. Een feest voor de zintuigen. Zelfs met uw huidige televisie en geluidsinstallatie is het effect al opmerkelijk.Ontdek hier hoe het werkt Informatie vinden via TV-sites Ontdek hier Net Gemist


Verder: maak uw keuze links in het menu 'Digitale TV' of druk bovenaan in de menubalk op 'Informatie'

Info i.v.m. ITV - DTV - iDTV - INDI - TV Vlaanderen - Telenet Digital TV - Belgacom TV

Copyright © 2007  iDTV website 

Home   Nieuws   Forum    Woordenboek    Informatie    E-mail ons    Vraag en antwoord    TV-Gids  

Digitale TV : Wat is iDTV? - iDTV is digitaal en interactief televisie kijken