Digitale TV
Meer info
Belgacom TV

INDI

Telenet Digital TV

TV Vlaanderen

Prime
Snel zoeken

Gebruik een trefwoord om te vinden wat u zoekt
  Uitgebreid zoeken
Informatie
XML-RSS bestanden  RSS-feed
Privacyverklaring
E-mail een kennis
Contactinformatie

memo: voor snelle beslissers
Algemeen

 Algemeen    

 Woordenboek    
Wat is iDTV? » Algemeen
Meer keuze Controle & Comfort Betere kwaliteit Interactie & Communicatie

Waarom digitale televisie

Waarom digitale televisie

Digitale televisie is een nieuwe vorm van televisiekijken, want in het digitale tijdperk doet u méér met uw televisie. U kijkt echt naar wat u wilt wanneer u wilt. U kiest immers uit een rijker zenderaanbod. U kunt tevens de kwaliteit van digitaal beeld en geluid ervaren. Bovendien gaat het niet alleen om een verrijkte kijkervaring, maar ook om actief deelnemen, spelen, mailen... Zo staat interactieve digitale televisie voor vrijheid, ontspanning en interactiviteit.

Hoe werkt dat?

Digitale televisie (DTV) betekent concreet dat het TV-signaal, dat vroeger enkel via analoge weg getransporteerd werd, voortaan digitaal in de huiskamer komt. Een betere geluidskwaliteit is mogelijk en er is ruimte voor meer zenders dankzij de digitale signaaloverdracht. Analoge TV is namelijk gevoeliger voor storingen, waardoor de frequenties van de verschillende zenders relatief ver uit elkaar moeten liggen. Digitale TV is een stuk minder kwetsbaar, zodat de frequenties veel dichter bijeen kunnen liggen. Ook het digitale signaal op zich is een flink stuk compacter dan het analoog signaal. Hoe compact zo'n digitaal signaal precies is, hangt af van de compressie die de kabeluitbaters toepassen. Hoe meer compressie, hoe meer digitale zenders er op de kabel kunnen, maar hoe minder goed de beeldkwaliteit zal zijn. Men moet dus de afweging maken tussen de best mogelijke beeldkwaliteit en het maximaal aantal beschikbare zenders.

Meer Keuze

U krijgt meer zenders en dus meer keuze. Bovendien kunt u het basisaanbod uitbreiden met extra tv-kanalen met sport, film, documentaires, kinderprogramma’s, lifestyle, nieuws enzovoort.

Digitaal beeld en geluid

De kwaliteit van het TV-beeld en van het geluid worden verbeterd door digitale televisie. Alle signalen worden digitaal tot in de huiskamer gebracht, wat de beeld- en geluidskwaliteit duidelijk ten goede komt. Of je nu naar Finding Nemo kijkt of naar de Negende van Beethoven luistert, je geniet met volle teugen.

Controle en comfort

Met digitale televisie kan u kijken naar wat u wilt, wanneer u wilt. Bovendien kan u op elk moment de interactieve TV-Gids® raadplegen, u kan films huren met een druk op de knop, en u kunt programma’s van de omroepen opvragen en bekijken wanneer u wenst.

Interactiviteit

Een interactieve digitale televisie-kijker zal interactief kunnen meespelen met TV-programma’s (spelletjes, quizzen) en krijgt via zijn TV toegang tot de nieuwste vormen van communicatie: e-mail, SMS en chat.

Ontdek zelf de voordelen

Ontdek hier de TV-Gids

Wat is nodig?

Informatie vinden via TV-sites

Terug Forum Maak een afdruk van deze pagina Vertel iemand over dit artikel

Copyright © 2007  iDTV website 

Home   Nieuws   Forum     Woordenboek    Informatie    E-mail ons    Vraag en antwoord    TV-Gids  

Digitale TV : Algemeen - iDTV is digitaal en interactief televisie kijken