Digitale TV
Meer info
Belgacom TV

INDI

Telenet Digital TV

TV Vlaanderen

Prime
Snel zoeken

Gebruik een trefwoord om te vinden wat u zoekt
  Uitgebreid zoeken
Informatie
XML-RSS bestanden  RSS-feed
Privacyverklaring
E-mail een kennis
Contactinformatie

memo: voor snelle beslissers
Wat is INDI?

 Wat is INDI? 

 Zenderaanbod 

 Wat is nodig? 

 Wat kost het? 

 Installatie 
INDI » Wat is INDI?

Kabelmaatschappijen steken de koppen bij elkaar

Samen sterk. Zo dachten de kabelmaatschappijen toen ze naar de ideale manier zochten om digitale televisie aan te bieden. Integan, Interelectra, WVEM en PBE zijn "zuivere" kabelmaatschappijen. Dat wil zeggen dat zij niet afhangen van een grotere organisatie en een eigen koers kunnen varen.

Integan, Interelectra, WVEM en PBE

Het kabelnetwerk en digiale televisie

Integan, Interelectra, WVEM en PBE gebruiken het kabelnetwerk uitsluitend voor analoge en digitale televisie (en dus niet voor telefonie- of internettoepassingen). Door die hogere capaciteit kan INDI u een uitgebreider zenderpakket aanbieden in digitale kwaliteit. Daarom behoudt u bij Integan, Interelectra, WVEM en PBE al uw huidige zenders. Al wat u daarvoor nodig hebt is de INDI decoder en uw persoonlijke smartcard.

Waarom digitale televisie

Digitale televisie is een nieuwe vorm van televisiekijken, want in het digitale tijdperk kiest u immers uit een rijker zenderaanbod. U kunt tevens de kwaliteit van digitaal beeld en geluid ervaren.

Hoe werkt dat?

Digitale televisie (DTV) betekent concreet dat het TV-signaal, dat vroeger enkel via analoge weg getransporteerd werd, voortaan digitaal in de huiskamer komt. Een betere geluidskwaliteit is mogelijk en er is ruimte voor meer zenders dankzij de digitale signaaloverdracht. Analoge TV is namelijk gevoeliger voor storingen, waardoor de frequenties van de verschillende zenders relatief ver uit elkaar moeten liggen. Digitale TV is een stuk minder kwetsbaar, zodat de frequenties veel dichter bijeen kunnen liggen. Ook het digitale signaal op zich is een flink stuk compacter dan het analoog signaal.

Hoe werkt dat?

Meer Keuze

U krijgt meer zenders en dus meer keuze. Bovendien kunt u het basisaanbod uitbreiden met de zenders uit de betaalpakketten, dit zijn extra tv-kanalen met sport, film, documentaires, kinderprogramma’s, lifestyle, nieuws enzovoort.

Digitaal beeld en geluid

De kwaliteit van het TV-beeld en van het geluid worden verbeterd door digitale televisie. Alle signalen worden digitaal tot in de huiskamer gebracht, wat de beeld- en geluidskwaliteit duidelijk ten goede komt. Of je nu naar Finding Nemo kijkt of naar de Negende van Beethoven luistert, je geniet met volle teugen.

Controle en comfort

Met digitale televisie kan u op elk moment de Elektronische Programma Gids (EPG) raadplegen. Compleet en tot op de minuut bijgewerkt. Met één druk op uw afstandsbediening krijgt u op uw scherm een overzichtelijke en complete programmagids. Gedaan dus met zappen om te weten wat er op TV is. In één oogopslag stelt u uw televisie-avond samen.

Sommige zenders zijn nu eenmaal niet bestemd voor gevoelige oogjes. U kunt dan ook kanalen afschermen met een pincode. Met andere woorden: zolang u of uw huisgenoten de geheime code niet ingeven, krijgt u geen beeld op deze kanalen.

Zenderaanbod

Ontdek hier wat u nodig hebt

Wat kost het?

(iN.Di, iN-Di)

Terug Forum Maak een afdruk van deze pagina Vertel iemand over dit artikel

Copyright © 2007  iDTV website 

Home   Nieuws   Forum     Woordenboek    Informatie    E-mail ons    Vraag en antwoord    TV-Gids  

Digitale TV : Wat is INDI? - iDTV is digitaal en interactief televisie kijken