Digitale TV
Meer info
Belgacom TV

INDI

Telenet Digital TV

TV Vlaanderen

Prime
Snel zoeken

Gebruik een trefwoord om te vinden wat u zoekt
  Uitgebreid zoeken
Informatie
XML-RSS bestanden  RSS-feed
Het laatste nieuws en tips over digitale televisie toevoegen aan Google Homepage of Google Reader

Het laatste nieuws en tips over digitale televisie toevoegen aan My Yahoo
Privacyverklaring
E-mail een kennis
Contactinformatie

memo: voor snelle beslissers
Voor een goede werking van deze pagina, gelieve 'scripts toestaan' aan te schakelen

Telenet springt binnen het jaar op HDTV

Telenet lanceert binnen het jaar hogedefinitie-tv (HDTV). Dat zei topman Duco Sickinghe op de kabelconferentie in Barcelona. In tegenstelling tot Belgacom en de VRT focust het kabelbedrijf voor de invoering van de technologie echter niet op de Olympische Spelen in augustus.

Hogedefinitietelevisie of HDTV toont beelden die meer punten bevatten dan gewone tv-beelden. De kijker kan daardoor genieten van een beeldkwaliteit die tot vijfmaal beter is dan die van een dvd, momenteel de norm voor digitale televisie. Bovendien garandeert HDTV een betere geluidskwaliteit.

In de VS, Groot-Brittannië en Japan is HDTV al wijdverspreid, in België en andere Europese landen is het nog wachten tot midden volgend jaar op een brede invoering van de technologie. INDI, het digitale platform van de Vlaamse kabeltelevisiebedrijven Integan, Interelectra, PBE en WVEM, is in ons land vandaag de enige aanbieder van tv-kanalen in hoge definitie (HD). Gisteren voegde INDI nog de populair wetenschappelijke programma's van Discovery Channel toe aan zijn HD-pakket. Woordvoerder Eddy Beyltjens wil niet zeggen hoeveel van de zowat 800.000 klanten HDTV kijken. 'Ik kan enkel kwijt dat we tot nog toe 22.000 decoders hebben verkocht die het HD-signaal kunnen ontvangen.'

TV Vlaanderen, de aanbieder van satelliettelevisie met meer dan 50.000 abonnees, lanceert HDTV in het eerste kwartaal van 2008. Dat is enkele maanden later dan gepland. 'Wij volgen de vertraging bij de hardwareleveranciers en de tv-zenders. Het HD-signaal kunnen wij al doorsturen', verklaart woordvoerster Ilse Lambrechts. TV Vlaanderen plant in november de eerste tests met de hardware.

In de sector wordt echter vooral uitgekeken naar de invoering van hogedefinitietelevisie op de grotere tv-platformen van Telenet en Belgacom. Telenet lijkt het voortouw te nemen. Op de conferentie voor kabelbedrijven in Barcelona verklaarde Telenet-topman Duco Sickinghe dat zijn bedrijf HD uiterlijk over een jaar moet lanceren. Zo lang lijkt het echter niet te duren. 'Wij koppelen de lancering niet noodzakelijk aan een groot evenement als de Olympische Spelen in Peking (augustus 2008). We kunnen de HD-content stelselmatig opbouwen', zegt de gedelegeerd bestuurder. Sickinghe geeft nog mee dat de prijs en de leverancier van de box al vastliggen.

Telenet lijkt met andere woorden zijn HDTV-aanbod te zullen lanceren voor augustus. Daarmee zou het Mechelse bedrijf zijn concurrenten Belgacom en de VRT het nazien geven. Zowel de telecomgroep als de openbare omroep mikt op de komende Spelen voor de invoering van de technologie.

'Het is onze wens midden volgend jaar van start te gaan. De definitieve beslissing hangt niet alleen van ons af, maar ook van de tv-operatoren', stelt Diane Waumans, de woordvoerster van de VRT. De fictiereeksen 'Flikken' en 'Witse' worden er alvast in opgenomen.

Jean-Claude De Keyser, de verantwoordelijke van Belgacom TV, verklaarde eind juni in deze krant dat zijn team alles in het werk stelt om klaar te zijn voor Peking. Het zijn de eerste Olympische Spelen die in HDTV worden uitgezonden.

Bron: Tijd.be - 2 oktober 2007

  De laatste digitale TV nieuwsberichten in één oogopslag
   Androme voorziet ATV van vernieuwde DigiText oplossing
   Androme voorziet regionale televisiezenders van digitext oplossing
   Telenet verhoogt prijzen kabeltelevisie
   Goed rapport voor alliantie Telenet met Interkabel
   Films van Twentieth Century Fox nu beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Belgacom TV
  Het digitale TV nieuws nu gratis in uw e-mailbox
Voor een goede werking van deze pagina, gelieve 'scripts toestaan' aan te schakelen

    Uw e-mailadres:   

* Klik hier voor een voorbeeld  

  De iDTV website blijft innoveren. Vanaf nu kan u wekelijks ons digitale TV e-nieuws ontvangen.

  Het e-nieuws bevat alle hoofdpunten van de afgelopen week en vat het belangrijkste digitale
  televisie nieuws samen. Ons e-nieuws is de meest eenvoudige manier om steeds op de hoogte te
  blijven van wat er gebeurt in de wereld van digitale televisie.

  Als u e-nieuws niet langer wenst te ontvangen kan u zich op elk moment uitschrijven.
Terug Forum Maak een afdruk van deze pagina Vertel iemand over dit artikel

Copyright © 2007  iDTV website 

Home   Nieuws   Forum     Woordenboek    Informatie    E-mail ons    Vraag en antwoord    TV-Gids  

Digitale TV : Nieuws - Telenet springt binnen ... - iDTV is digitaal en interactief televisie kijken