Digitale TV
Meer info
Belgacom TV

INDI

Telenet Digital TV

TV Vlaanderen

Prime
Snel zoeken

Gebruik een trefwoord om te vinden wat u zoekt
  Uitgebreid zoeken
Informatie
XML-RSS bestanden  RSS-feed
Het laatste nieuws en tips over digitale televisie toevoegen aan Google Homepage of Google Reader

Het laatste nieuws en tips over digitale televisie toevoegen aan My Yahoo
Privacyverklaring
E-mail een kennis
Contactinformatie

memo: voor snelle beslissers
Voor een goede werking van deze pagina, gelieve 'scripts toestaan' aan te schakelen

Telenet lanceert haar High Definition (HD) televisieaanbod

Telenet lanceert op 1 december 2007 haar High Definition (HD) televisieaanbod. Dat maakte het Mechelse bedrijf vandaag bekend. HD televisie biedt de kijker vijfmaal scherper beeld dan standaard definition (SD) en Dolby geluidskwaliteit. De HD Digicorder ondersteunt alle toepassingen van Telenet Digital TV. Op de harde schijf kunnen dubbel zoveel SD films worden opgenomen en tot 40 HD films. Om de instapdrempel laag te houden kiest Telenet ervoor om de HD Digicorder aan te bieden in een huurmodel.

“High Definition televisie is een mooie evolutie voor onze klanten”, onderstreept Duco Sickinghe, CEO van Telenet. Voor kijkers die een HD TV hebben en de beste beeld- en geluidskwaliteit willen, is ons HD aanbod de logische volgende stap. Uit internationaal onderzoek blijkt dat kijkers die vandaag HD televisieschermen hebben, vooral films, sport en documentaires in High Definition willen zien. Met PRIME zijn wij vandaag op het punt gekomen dat er een voldoende groot aanbod is aan zowel filmmateriaal als sport om te kunnen starten met HD. Telenet verwacht tegen de kerst enkele duizenden HD boxen te installeren.”

Alle klanten die in 2005 overstapten naar Telenet Digital TV en digitale PRIME klanten zullen in de loop van de maand november een brief toegestuurd krijgen om in te tekenen op het nieuwe Telenet HD televisieaanbod. Als zij op het nieuwe aanbod ingaan, kunnen ze als blijk van waardering voor hun loyaliteit en trouw de HD Digicorder vier maanden kosteloos huren en krijgen ze de HD pakketten 4 maanden gratis.

Alle andere klanten van Telenet kunnen vanzelfsprekend ook intekenen op het nieuwe HD aanbod vanaf 1 november.

HD Startpakket en PRIME Movies en Sport in HD

“Nu wij zien dat het aanbod aan films en sportwedstrijden in High Definition stijgt, lanceren wij HD PRIME. Via HD PRIME zullen kijkers met HD televisieschermen kunnen genieten van de beste films en de strafste sportevenementen in een schitterende beeld- en geluidskwaliteit. Vanaf 1 december zullen zo op PRIME One HD onder andere Miami Vice, Pirates of the Caribbean, ET, The Good Shepherd, Zwartboek, Ice Age en nog een reeks andere kaskrakers in High Definition te bekijken zijn” zegt Jo Van Gorp, Executive Vice President Residential Marketing bij Telenet. Hij onderstreept daar nog bij dat ook PRIME Sport HD van start gaat met een ijzersterk HD voetbalaanbod uit de Engelse, Duitse en Spaanse competities. Zo staat op 16 december de topaffiche Liverpool – Manchester United geprogrammeerd op PRIME Sport HD.

“Rekening houdend met de voorkeuren van HD kijkers, hebben wij er ook voor geopteerd om vanaf 1 december een HD Startpakket in de markt te zetten” voegt Jo van Gorp nog toe. Het HD Startpakket omvat voorlopig de zenders Exqi en National Geographic. National Geographic zal een speciaal HD kanaal aanbieden naast de reguliere digitale National Geographic programma’s. Exqi brengt de beste culturele evenementen van klassieke muziek, tot pop, dans, opera en meer. Exqi wordt geproduceerd door het Vlaamse Euro1080.

Nieuwe HD Digicorder

De nieuwe HD Digicorder beschikt over een krachtige processor die nog snellere beeld– en geluidsverwerking toelaat, ook voor Standard Definition kanalen. Alle functionaliteiten van Telenet Digital TV (elektronische TV Gids, film op aanvraag, interactieve toepassingen) worden ondersteund door de HD Digicorder, die ook een harde schijf van 320 gigabyte aan boord heeft. De HD Digicorder zal in een huurmodel aangeboden worden vanaf 10 euro per maand.

Tegelijkertijd maakte Telenet ook bekend dat er in het tweede kwartaal van 2008 een High Definition Digibox op de markt zal gebracht worden. In dat geval gaat het over een volwaardige HD decoder, zonder opnamemogelijkheid via een harde schijf.

Bron: persbericht Telenet - 23 oktober 2007

  De laatste digitale TV nieuwsberichten in één oogopslag
   Androme voorziet ATV van vernieuwde DigiText oplossing
   Androme voorziet regionale televisiezenders van digitext oplossing
   Telenet verhoogt prijzen kabeltelevisie
   Goed rapport voor alliantie Telenet met Interkabel
   Films van Twentieth Century Fox nu beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Belgacom TV
  Het digitale TV nieuws nu gratis in uw e-mailbox
Voor een goede werking van deze pagina, gelieve 'scripts toestaan' aan te schakelen

    Uw e-mailadres:   

* Klik hier voor een voorbeeld  

  De iDTV website blijft innoveren. Vanaf nu kan u wekelijks ons digitale TV e-nieuws ontvangen.

  Het e-nieuws bevat alle hoofdpunten van de afgelopen week en vat het belangrijkste digitale
  televisie nieuws samen. Ons e-nieuws is de meest eenvoudige manier om steeds op de hoogte te
  blijven van wat er gebeurt in de wereld van digitale televisie.

  Als u e-nieuws niet langer wenst te ontvangen kan u zich op elk moment uitschrijven.
Terug Forum Maak een afdruk van deze pagina Vertel iemand over dit artikel

Copyright © 2007  iDTV website 

Home   Nieuws   Forum     Woordenboek    Informatie    E-mail ons    Vraag en antwoord    TV-Gids  

Digitale TV : Nieuws - Telenet lanceert haar ... - iDTV is digitaal en interactief televisie kijken