Digitale TV
Meer info
Belgacom TV

INDI

Telenet Digital TV

TV Vlaanderen

Prime
Snel zoeken

Gebruik een trefwoord om te vinden wat u zoekt
  Uitgebreid zoeken
Informatie
XML-RSS bestanden  RSS-feed
Het laatste nieuws en tips over digitale televisie toevoegen aan Google Homepage of Google Reader

Het laatste nieuws en tips over digitale televisie toevoegen aan My Yahoo
Privacyverklaring
E-mail een kennis
Contactinformatie

memo: voor snelle beslissers
Voor een goede werking van deze pagina, gelieve 'scripts toestaan' aan te schakelen

Zuivere kabelmaatschappijen, Interkabel en Telenet sluiten principe-akkoord

De zuivere kabelmaatschappijen en Interkabel bereikten vandaag met Telenet een principe-akkoord over o.m. de overdracht van de analoge en digitale televisie activiteiten van INDI en de zuivere kabelmaatschappijen aan Telenet. Het principe-akkoord voorziet dat de zuivere kabelmaatschappijen eigenaar blijven van het kabelnet.

Telenet zal hiervoor naast de bestaande vergoedingen bij de zogeheten closing een eenmalig totaal bedrag van 170M euro betalen en daarna een jaarlijkse vergoeding voor operationele kosten, afschrijvingen en een vaste billijke vergoeding op geïnvesteerd kapitaal.

Als gevolg van dit akkoord zal de Vlaamse consument in het gebied van INTEGAN, INTERMEDIA, PBE en WVEM in de toekomst één aanspreek-punt hebben voor alle internet, telefonie, analoge, digitale en interactieve digitale TV diensten via de kabel. Dit betekent ook dat het iDTV platform van Telenet binnenkort overal in Vlaanderen beschikbaar zal zijn, met diensten als Net Gemist, iWatch én C-More.

Het gaat hier om een aanvullende overdracht van activiteiten van de zuivere kabelmaatschappijen en Interkabel aan Telenet, boven op de afspraken van 1996. De overdracht aan Telenet zal gebeuren in de vorm van een overdracht van bedrijfsafdeling, waardoor naast de abonnees ook de daar mee samenhangende rechten en verplichtingen mee overgaan. Het huidige principe-akkoord voorziet dat de zuivere kabelmaatschappijen eigenaar blijven van het kabelnet. Zij zullen in de toekomst, via hun bestaande personeel en structuur (Infrax, Integan en PBE) blijven instaan voor het beheer, onderhoud, uitbreiding en de opwaardering van het netwerk.

De zuivere kabelmaatschappijen verkopen hun broadcasting en multimediale diensten aan Telenet. Dit betekent dat alle analoge TV abonnees van de zuivere intercommunales en klanten van INDI in de loop van volgend jaar worden overgedragen aan Telenet. Telenet zal vanaf dan instaan voor de integrale dienstverlening aan de klanten voor alle TV-, internet- en telefonie diensten via de kabel. De INDI diensten blijven gewaarborgd voor huidige en toekomstige klanten.

In de loop van 2008 zal het iDTV platform van Telenet overal in Vlaanderen beschikbaar zijn. Voor de omroepen betekent dit dat diensten als Net Gemist, iWatch, C-More en andere interactieve diensten zoals meespelen en meestemmen nu in heel Vlaanderen beschikbaar zullen worden via de kabel.

Wim Dries, Voorzitter Indi :
"Telenet is steeds onze 'natuurlijke' partner geweest. Met dit principe akkoord leggen wij de grondvesten voor een langdurige duurzame partnerrelatie. Onze kabelmaatschappijen blijven eigenaar en we blijven instaan voor onderhoud en investeringen. De gemeentelijke aandeelhouders realiseren een éénmalige meerwaarde en behouden een jaarlijks risicoloos dividend op hun eigendom. Maar vooral onze klanten kunnen blijven genieten van het kwaliteitsvol aanbod van analoge en HDTV dat we nu reeds brengen aangevuld met een ruim aanbod van interactieve diensten. Kortom een win-win voor iedereen."

Duco Sickinghe, CEO Telenet :
"Wij zijn zeer verheugd over het bereikte principe-akkoord met Interkabel, één van de belangrijke, stichtende aandeelhouders van Telenet. Dit vereenvoudigt het aanbod van de kabel voor de consument in Vlaanderen. Ook voor de omroepen creëert dit een heldere basis om met de kabel samen te werken. Dit toont ook aan dat verdergaande schaalwerking binnen de kabelindustrie, zoals elders in Europa, een natuurlijke evolutie is. We gaan ons nu concentreren, met inachtneming van de formele besluitvorming, op de operationele uitvoering, zodat het voor de klanten van INDI en de zuivere kabelmaatschappijen een eenvoudige overgang wordt."

Het principe-akkoord zal binnenkort ter goedkeuring worden voorgelegd aan de Raden van Bestuur van INTEGAN, INTERMEDIA,PBE, WVEM en INDI, de Raad van Bestuur van Telenet en desgevallend het bankconsortium van Telenet. Naast goedkeuring door de gemeenteraden, die in het kapitaal van de bovengenoemde kabelmaatschappijen vertegenwoordigd zijn, zal deze overdracht van activiteiten, waar nodig, ook afgestemd worden met andere instanties. In het licht van dit principe-akkoord worden de hangende gerechtelijke procedures opgeschort.

Bron: persbericht Telenet - 27 november 2007

  De laatste digitale TV nieuwsberichten in één oogopslag
   Androme voorziet ATV van vernieuwde DigiText oplossing
   Androme voorziet regionale televisiezenders van digitext oplossing
   Telenet verhoogt prijzen kabeltelevisie
   Goed rapport voor alliantie Telenet met Interkabel
   Films van Twentieth Century Fox nu beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Belgacom TV
  Het digitale TV nieuws nu gratis in uw e-mailbox
Voor een goede werking van deze pagina, gelieve 'scripts toestaan' aan te schakelen

    Uw e-mailadres:   

* Klik hier voor een voorbeeld  

  De iDTV website blijft innoveren. Vanaf nu kan u wekelijks ons digitale TV e-nieuws ontvangen.

  Het e-nieuws bevat alle hoofdpunten van de afgelopen week en vat het belangrijkste digitale
  televisie nieuws samen. Ons e-nieuws is de meest eenvoudige manier om steeds op de hoogte te
  blijven van wat er gebeurt in de wereld van digitale televisie.

  Als u e-nieuws niet langer wenst te ontvangen kan u zich op elk moment uitschrijven.
Terug Forum Maak een afdruk van deze pagina Vertel iemand over dit artikel

Copyright © 2007  iDTV website 

Home   Nieuws   Forum     Woordenboek    Informatie    E-mail ons    Vraag en antwoord    TV-Gids  

Digitale TV : Nieuws - Principe-akkoord - iDTV is digitaal en interactief televisie kijken