InloggenGebruikersnaamWachtwoord
Log me automatisch in bij elk bezoek    
Registreer
Registreer
Zoeken
Zoeken
Log in om je privé berichten te bekijken
Log in om je privé berichten te bekijken
Forum index » Telenet Digital TV
Telenet Digital TV
 
Bestel voordelig online
 Bestel voordelig online 

Forum index  Forum index
Telenet Digital TV  Telenet Digital TV
Telenet installatie aanpassen  Telenet installatie aanpassen
Dit forum is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten of onderwerpen is niet mogelijk   Dit onderwerp is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten is niet mogelijk Vertel een vriend of kennis over dit onderwerp
Telenet installatie aanpassen
Auteur Bericht
Dimitri
Gast





Bericht Gepost op: Do 06 Okt. 2011 - 13:15 
   Onderwerp: Telenet installatie aanpassen
Vertel een vriend of kennis over dit onderwerp Reageer met quote

Onlangs is een shake internet, telefonie, digitale tv geďnstalleerd.
Alles is beneden in de woonkamer geďnstalleerd bij de tv.
NIU aangesloten op inkomende coax.
Vanuit NIU via 1ste F-connector naar Telenetmodem en via 2de F-connector de coax die reeds bestond voor 2 tv's op bovenverdieping.
Dan met een gewone coax-kabel vooraan in contactdoos van NIU naar digicorder.
Dan gewone coax-kabel van digicorder naar TV in woonkamer en ook een scart van digicorder naar TV in woonkamer.
Verder vanuit Modem een Ethernet naar Digicorder.
En nog een telefoonuitgang naar telefoon.
Dit zal allemaal wel standaard zijn.

Nu mijn vraag :
Ik wil graag de hele setup naar de bovenverdieping verplaatsen om 2 redenen :
1. slecht bereik draadloos internet signaal dat voor boven gebruikt wordt
2. digicorder op tv bovenverdieping
Beide zijn op te lossen door 1. extra bridge achter de modem te zetten en 2. powerline

Maar deze oplossingen kosten mij toch al gauw 150 Euro.

Dus dacht ik om beneden NIU te zetten met 1ste F-Connector naar bovenverdieping en gewone coax op tv benedenverdieping.
TV beneden is zo analoog maar werkt.

Dan komt boven dus het signaal van de NIU aan en hier wil ik een standaardspitter op zetten met 1ste F-connector naar digicorder en 2de F-connector naar telenet modem.

Bij een eerste test kreeg ik slechte kwaliteit (en ook soms melding dat er geen signaal was) van beeld (en ook soms melding dat er geen signaal was) en ook geen telefoonsignaal. Internet heb ik eerlijk gezegd niet getest.

Wat doe ik verkeerd ?
Is er iets totaal fout of kan het zijn dat ik mijn F-connectoren niet goed gemaakt zijn (dit heb ik nl. zelf gedaan).
Naar boven Naar onderkant van pagina
« Vorig onderwerp - Volgend onderwerp »
Weergave berichten vanaf:     Sorteer berichten:  
Dit forum is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten of onderwerpen is niet mogelijk   Dit onderwerp is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten is niet mogelijk Vertel een vriend of kennis over dit onderwerp
Forum index  Forum index
Telenet Digital TV  Telenet Digital TV
Telenet installatie aanpassen  Telenet installatie aanpassen
Klik hier voor de andere onderwerpen over Telenet Digital TV
Pagina 1 van 1
Tijden zijn in GMT + 1 uur

 
Ga naar:  


 
 
Powered by phpBB Group © 2001, 2005
iCGstation by Ray - iOptional © 2003, 2004
Copyright © 2007 iDTV website