InloggenGebruikersnaamWachtwoord
Log me automatisch in bij elk bezoek    
Registreer
Registreer
Zoeken
Zoeken
Log in om je privé berichten te bekijken
Log in om je privé berichten te bekijken
Forum index » Digicorder Telenet
Digicorder Telenet
 
Forum index  Forum index
Digicorder Telenet  Digicorder Telenet
Digicorder naar DVD-recorder  Digicorder naar DVD-recorder
Dit forum is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten of onderwerpen is niet mogelijk   Dit onderwerp is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten is niet mogelijk Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4 Vertel een vriend of kennis over dit onderwerp
Digicorder naar DVD-recorder
Auteur Bericht
Bowdigi



Geregistreerd op: 19-12-2005
Berichten: 1045
Woonplaats: Rand van de beschaving

Bericht Gepost op: Wo 23 Nov. 2011 - 22:20 
   Onderwerp: Re: Digicorder naar DVD-recorder
Vertel een vriend of kennis over dit onderwerp Reageer met quote

Heb je eigenlijk al eens de moeite genomen om je handleiding open te doen, betwijfel dit ten zeerste. Op je dvdrecorder moet je je digicorder als een externe bron beschouwen waar je een copy van maakt. Kies daarom via het knopje input of bron of hoe het ook mag heten op je afstandsbediening van je dvdtecorder tot je het beeld van je digicorder ziet verschijnen op je tv die op de ingang staat die je gebruikt voor je dvdrecorder. Heb je PRIME zet je digicorder dan bij voorkeur hierop om te testen of kies een zender die niet analoog beschikbaar is. Opnemen van VOD (bestelbare programmas tegen betaling) is beschermd en zal niet werken.
Naar boven Naar onderkant van pagina
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
X4C



Geregistreerd op: 7-1-2012
Berichten: 1

Bericht Gepost op: Za 07 Jan. 2012 - 21:20 
   Onderwerp: Re: Digicorder naar DVD-recorder
Vertel een vriend of kennis over dit onderwerp Reageer met quote

Beste,

Een aantal weken geleden is onze HD digicorder van Telenet stuk gegaan. Dit was een gehuurd toestel en hebben we dus mogen omruilen tegen een nieuw toestel. Hierbij hebben we de nieuwste versie van de HD digicorder gekregen, type DC-AD2100 (mits betaling van de onbegrijpbare 50 EURO 'activeringskosten').

Tussen de HD Digicorder en de TV staat ook nog een eigen HDD recorder, op de volgende manier aangesloten:
-HDMI kabel van Telenet digicorder naar TV
-Scart kabel van Telenet digicorder naar HDD recorder
-HDMI kabel van HDD recorder naar TV (niet relevant voor ons huidig probleem)
-Coax van aansluiting eerst naar Telenet digicorder, dan naar HDD recorder en dan naar TV (niet relevant voor ons huidig probleem).

Met het vorige toestel konden we probleemloos opgenomen programma's van de telenet HD digicorder naar de eigen HDD recorder overzetten via hetzelfde aansluitschema als hierboven vermeld (de HDD recorder werd op kanaal AV1 gezet (AV1 is de scart-aansluiting waarop de Telenet digicorder staat aangesloten) en vervolgens het opgenomen programma op de Telenet digicorder laten afspelen.

Bij poging tot overnemen op onze HDD vanaf de nieuwe Telenet digicorder merken we dat we enkel maar geluid krijgen te horen en geen beeld meer zien op kanaal AV1 van onze HDD.
Echter, als we de HDMI-kabel tussen de Telenet Digicorder en de TV loskoppelen, dan zien we dat er plots toch beeld verschijnt. Als we hieropvolgend de HDMI-kabel terug inpluggen, verdwijnt het beeld terug. Het lijkt er dus op dat deze nieuwe HD Digicorder niet meer tegelijkertijd beeld èn via de HDMI-kabel, èn via de scart kabel kan verspreiden.

Is dit een gekend verschijnsel bij deze nieuwe HD Digicorder van Telenet?
Of bestaat er een oplossing om toch beeld te verkrijgen zonder de HDMI-kabel te moeten loskoppelen?

mvg,
Xavier
Naar boven Naar onderkant van pagina
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Bowdigi



Geregistreerd op: 19-12-2005
Berichten: 1045
Woonplaats: Rand van de beschaving

Bericht Gepost op: Zo 08 Jan. 2012 - 19:41 
   Onderwerp: Re: Digicorder naar DVD-recorder
Vertel een vriend of kennis over dit onderwerp Reageer met quote

Wanneer de hdmi is aangekoppeld en de hoogst mogelijke beeldresolutie gekozen is werkt de scart uit niet, was ook vroeger zo dacht ik (niet de scartvcr uit op de oude hd-digicorder). Dus lagere beeldresolutie instellen tijdelijk en eens kijken of het dan lukt. Grtz B
Naar boven Naar onderkant van pagina
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
master-magic



Geregistreerd op: 6-10-2005
Berichten: 2952
Woonplaats: Oost-vl Gent

Bericht Gepost op: Zo 08 Jan. 2012 - 23:48 
   Onderwerp: Re: Digicorder naar DVD-recorder
Vertel een vriend of kennis over dit onderwerp Reageer met quote

heb getest bij iemand en kan zeggen dat dit normaal is,nu is de nieuwste versie zo gemaakt dat je moet kiezen tussen HDMI of Scart (er zit ook maar 1 scart aansluiting meer op),
de lagere beeldkwaliteit is zo gekozen om de hoge resolutie beelden niet meer op dvd te kunnen zetten en je nu genoodzaakt bent om de lage beeldkwaliteit te kiezen.
560 dacht ik als laagste als je alles via scart wilt zien van beeld en menu enzoverder.
Naar boven Naar onderkant van pagina
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
JOOP
Gast





Bericht Gepost op: Vr 25 Jan. 2013 - 14:00 
   Onderwerp: Digicorder naar DVD-recorder
Vertel een vriend of kennis over dit onderwerp Reageer met quote

Heb een gelijkaardig probleem bij verbinding van 2 TV toestellen. 1 toestel is rechtstreek verbonden met digicorder via SCART, het 2de toestel is verbonden met HDMI-kabel via AV-receiver.
Indien AV-receiver aan staat krijg ik prima beeld en geluid op beide toestellen.
Zet ik de AV-receiver uit, dan krijg ik op het TV-toestel dat via SCART is aangesloten wel prima geluid, maar geen beeld meer.
Bij Telenet geen zinnig antwoord te krijgen over de werking van de digicorder.
Raar is dat alles goed functioneert als de AV-receiver aan staat.
Naar boven Naar onderkant van pagina
master-magic



Geregistreerd op: 6-10-2005
Berichten: 2952
Woonplaats: Oost-vl Gent

Bericht Gepost op: Wo 06 Feb. 2013 - 12:43 
   Onderwerp: Re: Digicorder naar DVD-recorder
Vertel een vriend of kennis over dit onderwerp Reageer met quote

JOOP schreef:
Heb een gelijkaardig probleem bij verbinding van 2 TV toestellen. 1 toestel is rechtstreek verbonden met digicorder via SCART, het 2de toestel is verbonden met HDMI-kabel via AV-receiver.
Indien AV-receiver aan staat krijg ik prima beeld en geluid op beide toestellen.
Zet ik de AV-receiver uit, dan krijg ik op het TV-toestel dat via SCART is aangesloten wel prima geluid, maar geen beeld meer.
Bij Telenet geen zinnig antwoord te krijgen over de werking van de digicorder.
Raar is dat alles goed functioneert als de AV-receiver aan staat.


trek dan die hdmi kabel eens uit Wink
het is ofwel scart ofwel hdmi,beiden kan niet normaal gezien.
Naar boven Naar onderkant van pagina
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
« Vorig onderwerp - Volgend onderwerp »
Weergave berichten vanaf:     Sorteer berichten:  
Dit forum is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten of onderwerpen is niet mogelijk   Dit onderwerp is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten is niet mogelijk Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4 Vertel een vriend of kennis over dit onderwerp
Forum index  Forum index
Digicorder Telenet  Digicorder Telenet
Digicorder naar DVD-recorder  Digicorder naar DVD-recorder
Klik hier voor de andere onderwerpen over Digicorder Telenet
Pagina 4 van 4
Tijden zijn in GMT + 1 uur

 
Ga naar:  


 
 
Powered by phpBB Group © 2001, 2005
iCGstation by Ray - iOptional © 2003, 2004
Copyright © 2007 iDTV website