InloggenGebruikersnaamWachtwoord
Log me automatisch in bij elk bezoek    
Registreer
Registreer
Zoeken
Zoeken
Log in om je privé berichten te bekijken
Log in om je privé berichten te bekijken
Forum index » Telenet Digital TV
Telenet Digital TV
 
Bestel voordelig online
 Bestel voordelig online 

Forum index  Forum index
Telenet Digital TV  Telenet Digital TV
Digicorder mist interactiviteit  Digicorder mist interactiviteit
Dit forum is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten of onderwerpen is niet mogelijk   Dit onderwerp is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten is niet mogelijk Ga naar pagina 1, 2  Volgende Vertel een vriend of kennis over dit onderwerp
Digicorder mist interactiviteit
Auteur Bericht
Gast






Bericht Gepost op: Za 17 Apr. 2010 - 23:36 
   Onderwerp: Digicorder mist interactiviteit
Vertel een vriend of kennis over dit onderwerp Reageer met quote

Hoi iedereen,

Korte situatieschets:
Sinds een klein jaar hebben we een digicorder en dus ook telenet. Via scart aangesloten op een oude tv. Deze opstelling gaf nooit een probleem en werkte naadloos.
Gisteren een nieuwe Philips full HD gekocht en ook weer voorlopig via scart aangesloten op de digicorder (wegens nog niet in het bezit van een hdmi kabel). Digicorder en tv deden het perfect.
Sinds vanmiddag echter weigert de digibox (interactieve) dienst. Gewoon tv kijken is nog mogelijk, maar alle interactieve toepassingen (tv-theek, tv-gids, home,...) werken niet meer. Na een druk op één van deze knoppen gebeurt er gewoon niets. Ook na het veranderen van kanaal verschijnt de balk met het programma erop niet meer.

Wat heb ik ondertussen ondernomen (ongeveer alles vermoed ik, maar wil via dit forum nog eens een poging doen):
- alle kabels gecheckt. Er komt signaal via de digibox binnen dus kabels lijken mij in orde.
- reset.
- factory reset en alles opnieuw ingesteld.
- telenet klantendienst: weer reset + interactieve administratie was niet open op zaterdag, daar moet ik maandag nog eens voor terugbellen.

Iemand nog een andere oplossing of dezelfde ervaring?

Alvast hartelijk bedankt!
Smile
Naar boven Naar onderkant van pagina
ErikAlbert



Geregistreerd op: 17-10-2008
Berichten: 983
Woonplaats: Borgerhout

Bericht Gepost op: Zo 18 Apr. 2010 - 7:11 
   Onderwerp: Re: Digicorder mist interactiviteit
Vertel een vriend of kennis over dit onderwerp Reageer met quote

Een factory reset heeft niet geholpen, dus dat kan het niet zijn, tenzij de HD Digicorder kapot is. Normaal zou dat alle problemen opgelost moeten hebben.

Nadien moet je normaal je persoonlijke instellingen invoeren.
De instellingen, die je voor je analoge tv gebruikte, zijn volgens mij niet meer bruikbaar omdat je voor je nieuwe digitale tv andere waarden moet invoeren en dat kan de reden zijn waarom je bepaalde dingen niet meer ziet.

Dus ik zou eens met die verschillende waarden van het BEELDSCHERM spelen en zien of er wat verbetert en zien of het beeldformaat op 16:9 staat.

De handlieiding zal daar ook wel iets over zeggen.
http://www.jancoppens.be/DIGICORDER%20startgids_HL_DCAD1000.pdf
Vanaf bladzijde 201 worden de digicorder-instelliingen in detail uitgelegd.
Je zou trouwens héél die handleiding van 270+ bladzijden eens moeten doornemen, zodanig dat je alle mogelijkheden van je digicorder kent.

Al je persoonlijke instellingen op papier zetten, zodanig dat je weet wat je terug moet instellen na een factory reset, want dat kan later van pas komen.

Een HDMI-kabel is ook beter, want dat is de enige manier om van HD-kwaliteit te genieten als je naar HD-zenders kijkt.


Laatst aangepast door ErikAlbert op Zo 18 Apr. 2010 - 9:20, in totaal 1 keer bewerkt
Naar boven Naar onderkant van pagina
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Gast






Bericht Gepost op: Zo 18 Apr. 2010 - 9:19 
   Onderwerp: RE: digibox mist interactiviteit
Vertel een vriend of kennis over dit onderwerp Reageer met quote

Gisterenmiddag ben ik inderdaad aan de beeldscherminstellingen bezig geweest. Het enige wat ik daar veranderd heb was de waarde op 1080i (omdat onze tv dat nu aankan) zetten, daarna is alles misgelopen denk ik.

Hoe graag ik ook met de instellingen zou spelen, ik geraak er simpelweg niet meer aan. Ook de home-knop (huisje) op de telenet afstandsbediening geeft geen gehoor meer. Enkel aan/uit, volume, kanaal en de nummers werken nog.

Uiterst vreemd...

Enig idee hoe ik toch in de instellingen zou geraken?

Alvast bedankt voor de hulp
Naar boven Naar onderkant van pagina
Gast






Bericht Gepost op: Zo 18 Apr. 2010 - 9:23 
   Onderwerp: Re: Digicorder mist interactiviteit
Vertel een vriend of kennis over dit onderwerp Reageer met quote

ErikAlbert schreef:

Nadien moet je normaal je persoonlijke instellingen invoeren.
De instellingen, die je voor je analoge tv gebruikte, zijn volgens mij niet meer bruikbaar omdat je voor je nieuwe digitale tv andere waarden moet invoeren en dat kan de reden zijn waarom je bepaalde dingen niet meer ziet.


Ohja, na een factory reset moet ik alleen de regiocode en netwerk terug instellen, waarna de digicorder 231 kanalen vindt (normaal volgens mij). Daarna laat ik hem wat doen (hij start vanzelf opnieuw op enz), hij reageert dan toch niet op de knoppen, waarna hij op kanaal 1 (vtm) springt. Vanaf daar is het gedaan met de interactiviteit en kan ik niet aan de instellingen.
Naar boven Naar onderkant van pagina
ErikAlbert



Geregistreerd op: 17-10-2008
Berichten: 983
Woonplaats: Borgerhout

Bericht Gepost op: Zo 18 Apr. 2010 - 9:34 
   Onderwerp: Re: Digicorder mist interactiviteit
Vertel een vriend of kennis over dit onderwerp Reageer met quote

Ik heb dit ooit eens gecopieerd van iemand anders, hoe je een factory reset t moet uitvoeren met de digicorder zelf.

- Haal de stroomstekker uit het stopcontact.
- Druk op het front van de HD Digicorder EXIT in.
- Steek de stroomstekker terug in het stopcontact en blijf EXIT indrukken.
- Laat EXIT pas los wanneer op het TV-Scherm de melding "Kies u taal" verschijnt.
- Het toestel is nu gereset.

Een factory reset begint normaal met de keuze van de taal en neemt wat tijd in beslag :
- laatste versie van de software wordt geladen
- kanalen worden terug ingelezen
- harde schijf wordt geformatteerd
enz.
Deze procedure is volautomatisch, maar je moet er wel blijven om eventuele vragen te beantwoorden, zoniet afblijven en laten uitbollen.


Laatst aangepast door ErikAlbert op Zo 18 Apr. 2010 - 9:57, in totaal 1 keer bewerkt
Naar boven Naar onderkant van pagina
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Gast






Bericht Gepost op: Zo 18 Apr. 2010 - 9:55 
   Onderwerp: RE: digicorder mist interactiviteit
Vertel een vriend of kennis over dit onderwerp Reageer met quote

Bedankt voor uw reactie.



Een factory reset heb ik al enkele keren gedaan, het is niet de exit maar de back-knop die moet ingedrukt worden, voor de rest klopt uw beschrijving. Ik ben er heel zeker van dat deze gelukt is, op het schermpje verscheen "Done. Fact reset".

Daarna wordt er inderdaad gevraagd naar de taal, waarna hij overgaat tot het instellen en zoeken van de zenders. Daarna start hij opnieuw op en komen er software updates aan te pas. TV instellingen kan je pas later wijzigen, maar daar geraak ik dus niet in.



Ik denk dat het enige wat me nog rest morgen naar telenet te bellen is...
Naar boven Naar onderkant van pagina
ErikAlbert



Geregistreerd op: 17-10-2008
Berichten: 983
Woonplaats: Borgerhout

Bericht Gepost op: Zo 18 Apr. 2010 - 10:00 
   Onderwerp: Re: Digicorder mist interactiviteit
Vertel een vriend of kennis over dit onderwerp Reageer met quote

Héél raar. Volgens mij kan je ook met de toetsen op de digicorder zelf een aantal instellingen veranderen, maar daar kan ik in detail niks over zeggen.

Je digicorder afstandsbediening staat toch op digicorder en niet op TV ???


Laatst aangepast door ErikAlbert op Zo 18 Apr. 2010 - 10:08, in totaal 1 keer bewerkt
Naar boven Naar onderkant van pagina
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Gast






Bericht Gepost op: Zo 18 Apr. 2010 - 10:02 
   Onderwerp: Re: Digicorder mist interactiviteit
Vertel een vriend of kennis over dit onderwerp Reageer met quote

Inderdaad, ik word er ondertussen echt gek van.

De menu knop op de digicorder doet ook niks, dan gaat er enkel een oranje lampje branden op het schermpje.
Naar boven Naar onderkant van pagina
ErikAlbert



Geregistreerd op: 17-10-2008
Berichten: 983
Woonplaats: Borgerhout

Bericht Gepost op: Zo 18 Apr. 2010 - 10:11 
   Onderwerp: Re: Digicorder mist interactiviteit
Vertel een vriend of kennis over dit onderwerp Reageer met quote

Ja je moet dat wel kalm doen en systematisch want anders gaat het zeker niet.
Die handleiding is natuurlijk saaie kost, maar daar staat wel veel in, dat nuttig kan zijn voor later.

Misschien wachten tot iemand anders op je post reageert of bellen naar Telenet, zoals je zelf zei.
Je zou bijna denken, dat de digicorder kapot is.
Naar boven Naar onderkant van pagina
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
ErikAlbert



Geregistreerd op: 17-10-2008
Berichten: 983
Woonplaats: Borgerhout

Bericht Gepost op: Zo 18 Apr. 2010 - 10:21 
   Onderwerp: Re: Digicorder mist interactiviteit
Vertel een vriend of kennis over dit onderwerp Reageer met quote

Die menu-knop zal niet veel doen bij één keer indrukken, die moet je herhaaldelijk indrukken.
Je afstandsbediening heeft twee modes : digicorder of TV, staat die wel op digicorder, want dan krijgen sommige toetsen een andere funktie.
Naar boven Naar onderkant van pagina
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Gast






Bericht Gepost op: Zo 18 Apr. 2010 - 11:06 
   Onderwerp: Re: Digicorder mist interactiviteit
Vertel een vriend of kennis over dit onderwerp Reageer met quote

Alvast bedankt voor je hulp...

Ik heb daarnet nog eens ALLE stappen overlopen en het werkt nog steeds niet.

Iemand anders een oplossing? Smile

Maandag bel ik weer naar telenet, hopelijk sturen ze een technieker langs.
Naar boven Naar onderkant van pagina
« Vorig onderwerp - Volgend onderwerp »
Weergave berichten vanaf:     Sorteer berichten:  
Dit forum is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten of onderwerpen is niet mogelijk   Dit onderwerp is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten is niet mogelijk Ga naar pagina 1, 2  Volgende Vertel een vriend of kennis over dit onderwerp
Forum index  Forum index
Telenet Digital TV  Telenet Digital TV
Digicorder mist interactiviteit  Digicorder mist interactiviteit
Klik hier voor de andere onderwerpen over Telenet Digital TV
Pagina 1 van 2
Tijden zijn in GMT + 1 uur

 
Ga naar:  


 
 
Powered by phpBB Group © 2001, 2005
iCGstation by Ray - iOptional © 2003, 2004
Copyright © 2007 iDTV website