InloggenGebruikersnaamWachtwoord
Log me automatisch in bij elk bezoek    
Registreer
Registreer
Zoeken
Zoeken
Log in om je privé berichten te bekijken
Log in om je privé berichten te bekijken
Forum index » Telenet Digital TV
Telenet Digital TV
 
Bestel voordelig online
 Bestel voordelig online 

Forum index  Forum index
Telenet Digital TV  Telenet Digital TV
Ethernet-aansluiting  Ethernet-aansluiting
Dit forum is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten of onderwerpen is niet mogelijk   Dit onderwerp is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten is niet mogelijk Vertel een vriend of kennis over dit onderwerp
Ethernet-aansluiting
Auteur Bericht
Gast






Bericht Gepost op: Vr 23 Dec. 2005 - 11:02 
   Onderwerp: Ethernet-aansluiting
Vertel een vriend of kennis over dit onderwerp Reageer met quote

Goede morgend,

Ik heb zonet een digibox gekocht en belde naar telenet voor de activatie. Nu blijkt dat er nog een monteur moet komen om een kabel te trekken vanaf de modem tot aan de digibox.

Weet iemand wat soort aansluiting dit is? Ik vermoed dat het gaat om een gewone internet-netwerk-aansluiting, aangezien ik een MAC-adres onderaan de digibox zag staan. Is het in dit geval niet mogelijk dat ik zelf via een router de digibox kan aansluiten? Of heeft de digibox een publiek IP nodig? De modem staat nl een heel eind van het televisietoestel verwijderd, maar ik heb echter wel al een router staan op enkele meters van het tv-toestel.

Alvast bedankt!
Naar boven Naar onderkant van pagina
Gast






Bericht Gepost op: Vr 23 Dec. 2005 - 12:08 
   Onderwerp: Re: Ethernet-aansluiting
Vertel een vriend of kennis over dit onderwerp Reageer met quote

Ik heb zonet nog even teruggebeld naar Telenet en kreeg nu iemand aan de lijn die wat technischer was: je kan de digibox gewoon zelf aansluiten via een hub/switch aan de modem, maar niet achter een NAT (router). Dit aangezien er een speciale IP-range is voorzien voor de digibox'en, en enkel via zo'n IP-adres kan je verbinding maken met de dtv-service.

Het nadeel is wel nog dat de aanvraag voor het extra digibox-IP niet telefonisch kan gebeuren, hiervoor dient dus een technieker langs te komen (ook al moet die enkel vaststellen dat alles reeds gebeurd is). Je moet dus nog steeds wachten op het interactieve gedeelte tot wanneer de telenet-technieker langskomt.
Naar boven Naar onderkant van pagina
Gast






Bericht Gepost op: Wo 28 Dec. 2005 - 18:07 
   Onderwerp: Re: Ethernet-aansluiting
Vertel een vriend of kennis over dit onderwerp Reageer met quote

Je digibox moet een 10.16x.xxx.xxx adres krijgen van de dhcp server.

Uiteraard als je je digibox aansluit op een router dat dit niet zal lukken.

De opstelling bij jou zal er dus als volgt uitzien.

Modem
|
switch-----router-----------computerkes en ander spul
|
digibox
Naar boven Naar onderkant van pagina
FantasyGhost



Geregistreerd op: 14-12-2005
Berichten: 193

Bericht Gepost op: Do 29 Dec. 2005 - 19:33 
   Onderwerp: Re: Ethernet-aansluiting
Vertel een vriend of kennis over dit onderwerp Reageer met quote

andere optie indien modem computer te ver van tv/digibox staat. Omdat ze vroeger de modem bij de computer zette. zal er waarschijnlijk een 2de modem geplaatst worden indien dichter bij tv. als versterker daar ergens achter staat.

beste oplossing is draadloos (via powerline extra kost 50€ voor 2) geen kabels in huis te zien.

modem
|
switch -----router ---------computers etc (switch wordt gratis geďnstalleert bij digibox)
|
powerline netgear
|
via elektriciteitsnet van het huis
|
powerline
|
digibox
Naar boven Naar onderkant van pagina
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Rinke
Gast





Bericht Gepost op: Di 03 Jan. 2012 - 16:06 
   Onderwerp: Vraag
Vertel een vriend of kennis over dit onderwerp Reageer met quote

Gast schreef:
Je digibox moet een 10.16x.xxx.xxx adres krijgen van de dhcp server.

Uiteraard als je je digibox aansluit op een router dat dit niet zal lukken.

De opstelling bij jou zal er dus als volgt uitzien.

Modem
|
switch-----router-----------computerkes en ander spul
|
digibox



Moet je u modem dan niet aansluiten op je router?
Naar boven Naar onderkant van pagina
Gast






Bericht Gepost op: Zo 12 Feb. 2012 - 22:12 
   Onderwerp: Re: Ethernet-aansluiting
Vertel een vriend of kennis over dit onderwerp Reageer met quote

Omdat mijn modem te ver is verwijderd van mijn digicorder, wil ik mijn digicorder via mijn laptop aansluiten aan het internet. Ik heb via een utp kabel het toestel aangesloten aan mijn laptop, dan heb ik een verbindingsbrug aangemaakt op mijn laptop. Als ik nu op mijn digicorder ga kijken heb ik een IP adres (192...), maar kan nog steeds geen gebruik maken van de interactieve diensten.

Moet je perse de digicoder rechtsreeks aanluiten op je modem, of is er toch nog de mogelijkheid om dit via de laptop te doen.
Naar boven Naar onderkant van pagina
master-magic



Geregistreerd op: 6-10-2005
Berichten: 2952
Woonplaats: Oost-vl Gent

Bericht Gepost op: Ma 13 Feb. 2012 - 10:25 
   Onderwerp: Re: Ethernet-aansluiting
Vertel een vriend of kennis over dit onderwerp Reageer met quote

moet via de modem of via de switch,nooit via router of laptop of pc.
Naar boven Naar onderkant van pagina
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
« Vorig onderwerp - Volgend onderwerp »
Weergave berichten vanaf:     Sorteer berichten:  
Dit forum is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten of onderwerpen is niet mogelijk   Dit onderwerp is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten is niet mogelijk Vertel een vriend of kennis over dit onderwerp
Forum index  Forum index
Telenet Digital TV  Telenet Digital TV
Ethernet-aansluiting  Ethernet-aansluiting
Klik hier voor de andere onderwerpen over Telenet Digital TV
Pagina 1 van 1
Tijden zijn in GMT + 1 uur

 
Ga naar:  


 
 
Powered by phpBB Group © 2001, 2005
iCGstation by Ray - iOptional © 2003, 2004
Copyright © 2007 iDTV website