InloggenGebruikersnaamWachtwoord
Log me automatisch in bij elk bezoek    
Registreer
Registreer
Zoeken
Zoeken
Log in om je privé berichten te bekijken
Log in om je privé berichten te bekijken
Forum index » Digicorder Telenet
Digicorder Telenet
 
Forum index  Forum index
Digicorder Telenet  Digicorder Telenet
HDMI geluid via afstandsbediening  HDMI geluid via afstandsbediening
Dit forum is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten of onderwerpen is niet mogelijk   Dit onderwerp is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten is niet mogelijk Ga naar pagina 1, 2  Volgende Vertel een vriend of kennis over dit onderwerp
HDMI geluid via afstandsbediening
Auteur Bericht
Wolfhond



Geregistreerd op: 9-10-2005
Berichten: 242
Woonplaats: Oost-Vlaanderen

Bericht Gepost op: Di 26 Mei. 2009 - 10:40 
   Onderwerp: HDMI geluid via afstandsbediening
Vertel een vriend of kennis over dit onderwerp Reageer met quote

Hallo,

Wij hebben hier een nieuwe tv en hieraan hangt de HD digicorder via HDMI. Nu als ik via de afstandsbediening van telenet het geluid verzet dan gebeurd dit niet op de tv. Geluid blijft even luid. ENkel als ik geluid afzet via telenet afstandsbediening of verlaag tot niks heb ik ook geen geluid. Ik kan dus enkel via tvmode het geluid van de tv verzetten. Dat is wel beetje irritant.
Enig idee hoe ik dat kan oplossen dat ik gewoon in digimode kan blijven?
Naar boven Naar onderkant van pagina
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
rob
Gast





Bericht Gepost op: Di 26 Mei. 2009 - 17:27 
   Onderwerp: HDMI geluid
Vertel een vriend of kennis over dit onderwerp Reageer met quote

Opgelost met een multi-afstandsbediening waarbij je de (volume) knoppen kunt leren om tijdens de digibox gebruik het volume van de tv aan te passen.(bv Philips SRU5150). Ik gebruik die trouwens voor de HDD-DVD recorder, digicorder, TV en versterker.
Naar boven Naar onderkant van pagina
joske
Gast





Bericht Gepost op: Di 26 Mei. 2009 - 20:15 
   Onderwerp: Re: HDMI geluid via afstandsbediening
Vertel een vriend of kennis over dit onderwerp Reageer met quote

je kan toch eerst je tv harder zetten met je tv afstandsbediening
en vanaf dan gaat je telenet afstandsbediening toch automatisch ook harder?
en ja wel irritant dat je je tv afstandsbediening de eerste keer dat je je tv opzet nog altijd eerst moet harder zetten maar dan je voor de rest van de avond toch verder Very Happy
Naar boven Naar onderkant van pagina
master-magic



Geregistreerd op: 6-10-2005
Berichten: 2952
Woonplaats: Oost-vl Gent

Bericht Gepost op: Wo 27 Mei. 2009 - 0:00 
   Onderwerp: Re: HDMI geluid via afstandsbediening
Vertel een vriend of kennis over dit onderwerp Reageer met quote

normaal kan je met de telenet afstandsbediening ook beeld en geluid verzetten,
daarom zit er een optie op voor de digibox/corder en tv.
zoek eens je merk en type op en probeer de code erin te zetten in de telenet remote controller.
Naar boven Naar onderkant van pagina
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
Wolfhond



Geregistreerd op: 9-10-2005
Berichten: 242
Woonplaats: Oost-Vlaanderen

Bericht Gepost op: Wo 27 Mei. 2009 - 7:26 
   Onderwerp: Re: HDMI geluid via afstandsbediening
Vertel een vriend of kennis over dit onderwerp Reageer met quote

euh,
ik kan idd met afstandsbediening geluid veranderen maar enkel in tv-mode.
In digimode zie je wel die telenetgeluidsblokjes veranderen maar het geluid
blijft even luid.

Enig idee is dat ergens nen kabel of een instelling?
Naar boven Naar onderkant van pagina
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
master-magic



Geregistreerd op: 6-10-2005
Berichten: 2952
Woonplaats: Oost-vl Gent

Bericht Gepost op: Wo 27 Mei. 2009 - 11:04 
   Onderwerp: Re: HDMI geluid via afstandsbediening
Vertel een vriend of kennis over dit onderwerp Reageer met quote

nope,bij HD toestellen is dat normaal als ze via HDMI zijn aangesloten (de ADB toestellen toch).
Naar boven Naar onderkant van pagina
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
Wolfhond



Geregistreerd op: 9-10-2005
Berichten: 242
Woonplaats: Oost-Vlaanderen

Bericht Gepost op: Wo 27 Mei. 2009 - 17:43 
   Onderwerp: Re: HDMI geluid via afstandsbediening
Vertel een vriend of kennis over dit onderwerp Reageer met quote

ik dacht al zo iets. dat het met hdmi te maken had

neig merci voor bevestiging
Naar boven Naar onderkant van pagina
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
kkk
Gast





Bericht Gepost op: Za 04 Jul. 2009 - 20:41 
   Onderwerp: Re: HDMI geluid via afstandsbediening
Vertel een vriend of kennis over dit onderwerp Reageer met quote

ik heb hetzelfde probleem. Maar ik vermoed dat de oorzaak van het probleem bij het kabeltje gezocht moet worden. Het HDMI-signaal is digitaal. Er wordt dus niets meer analoog doorgestuurd. Een hdmi-kabel ondersteund een bepaalde versie van HDMI (versie 1, 1.1, 1.2, 1.3, 1.3a, 1.3b, 1.3b1, 1.3c). Hoe hoger de versie hoe meer (digitale) functionaliteiten het kabeltje aankan.

Vanaf versie 1.3a en hoger worden er meer commando's ondersteund (waaronder het volume van een dvd-speler of een "av receiver".

Zelf heb ik het nog niet kunnen testen, maar ik zit met hetzelfde probleem, en mijn kabeltje is toevallig versie 1.3.
Van zodra ik een kabeltje heb gevonden met de juiste versie en het heb getest, zal ik dat hier laten weten Smile Misschien kan ik ook volledig verkeerd zijn er en moet er op de digibox een software update gebeuren. In dat laatste geval moeten we wachten op telenet Smile


Mijn bron: http://en.wikipedia.org/wiki/HDMI#Version_Comparison
Naar boven Naar onderkant van pagina
msahc
Gast





Bericht Gepost op: Vr 19 Feb. 2010 - 22:10 
   Onderwerp: Geen geluidswijziging mogelijk via andere afstandsbediening
Vertel een vriend of kennis over dit onderwerp Reageer met quote

Hallo,

Na het lezen van dit alles heb ik de HDMI kabel(s) gaan wisselen voor een hogere versie dan 1.3 (namelijk1.4) zonder resultaat
Telenet zegde me dat de softwareupdate van de digicorder half 2010 zal aangeboden worden om dit euvel op te lossen

Msahc
www.ahc.be
Naar boven Naar onderkant van pagina
Gast






Bericht Gepost op: Wo 24 Mrt. 2010 - 14:08 
   Onderwerp: Re: HDMI geluid via afstandsbediening
Vertel een vriend of kennis over dit onderwerp Reageer met quote

Is een algemeen gekend probleem bij het gebruik van hdmi.
Aanpassen van het geluid via hdmi is helaas nog niet mogelijk via de afstandsbediening van de Hd Digicorder. Hiervoor stel je dus ook beter de afstandsbediening in voor dubbel gebruik.

Of die software update er zal komen is nog niet bekend. Dus het is onmogelijk dat een Advisor van Telenet u hier op kan antwoorden, waarschijnelijk heeft u dit antwoord gekregen zodat u "tevreden" was.

Maar ik zou er nog niet op hopen in de nabije toekomst.
Naar boven Naar onderkant van pagina
luke52



Geregistreerd op: 29-4-2006
Berichten: 15
Woonplaats: Herentals

Bericht Gepost op: Di 27 Apr. 2010 - 5:39 
   Onderwerp: geluid via afstandsbediening
Vertel een vriend of kennis over dit onderwerp Reageer met quote

Er is nog een mogelijkheid,sluit de HD digicorder aan via RGB en een audiokabel,kwaliteit is zelfs nog iets beter en je kan het geluid regelen met het kastje van je digicorder.
nb:Je TV moet wel een RGB ingang hebben natuurlijk !
Naar boven Naar onderkant van pagina
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
« Vorig onderwerp - Volgend onderwerp »
Weergave berichten vanaf:     Sorteer berichten:  
Dit forum is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten of onderwerpen is niet mogelijk   Dit onderwerp is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten is niet mogelijk Ga naar pagina 1, 2  Volgende Vertel een vriend of kennis over dit onderwerp
Forum index  Forum index
Digicorder Telenet  Digicorder Telenet
HDMI geluid via afstandsbediening  HDMI geluid via afstandsbediening
Klik hier voor de andere onderwerpen over Digicorder Telenet
Pagina 1 van 2
Tijden zijn in GMT + 1 uur

 
Ga naar:  


 
 
Powered by phpBB Group © 2001, 2005
iCGstation by Ray - iOptional © 2003, 2004
Copyright © 2007 iDTV website